השמנה מכדור

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/09/2016 | 01:27 | מאת: ר

כפי הידועה הרספירדל היא תרופה משמינה מאוד שאלה מה ההבדל בין הזריקה לכדור האם מבחינת השמנה כדאי לקחת את הזריקה

לכל התרופות האנטיפסיכוטיות שחוסמות את הקולטנים גם לדופמין וגם לסרוטונין יש תופעות לוואי מטבוליות כמו עליה בתיאבון ובמשקל, עליה ברמת סוכר בצום ושינוי ברמת השומנים בדם. היתרון בזריקה הוא גם שמירה על רמה יציבה של חומר פעיל בדם וגם מניעה של מעבר בכבד. קספליון מכילה פליפרידון היא המטבוליט הפעיל של ריספרידון, כך שהתרופה אינה עוברת פירוק בכבד.

מנהל פורום סכיזופרניה