שאלה בנוגע למשקל ותרופות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/09/2016 | 01:28 | מאת: א

שלום וברכה רציתי לשאול האם אריפליי במינון של 2.5 מ"ג גורם להאטה בקצב של ירידה במשקל? ואם כן עד כמה? והאם ככל שעולים במינון - כך מואט קצב הירידה במשקל? (בנוסף אני נוטל 150 מ"ג למיקטל ו100 מ"ג סרנדה) תודה מראש וסופ"ש נעים.

לאריפליי אין השפעה קבועה על המשקל, בדיקה של 13 מחקרים יחד מצאה בטווח הקצר עליה של 0.3 ק"ג ואחרי שנתיים ירידה של 1.5 ק"ג. אנשים שעברו מטיפול בתרופות אנטיפסיכוטיות אחרות לעתים יורדים במשקל כי יש לו השפעה מועטה על תיאבון ושינויים מטבוליים.

מנהל פורום סכיזופרניה