אריפליי - כמה זמן לוקח לו לעבוד?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/08/2016 | 20:37 | מאת: תומר

אני נוטל אריפליי מזה 3 שבועות ולא מרגיש שיפור ניכר בתסמינים, גם בשליליים וגם בחיוביים. המינון הנוכחי הוא 20 מ"ג. למען האמת, אני מרגיש שהמחלה שלי היא קשה ביותר, ויהיה קשה עד בלתי אפשרי לטפל בה, אני מיואש ורואה את העולם בצורה מאוד מוזרה, ותמיד ראיתי. הבנתי שאריפליי היא תרופה עדינה, אבל אפשר לקבל מושג לגבי כמה זמן פחות או יותר היא מתחילה באמת לעבוד? חשוב לציין שאני במעקב רפואי צמוד עם פסיכיאטר מומחה. ביום רביעי כנראה יעלה לי ל-25 מ"ג. תודה מראש!

בדרך כלל תרופות אנטי פסיכוטיות משפיעות על סימינים חיוביים תוך כשבועיים ממתן מינון טיפולי. כתרופה אנטי פסיכוטית אביליפיי פחות יעילה מתרופות שהן חוסמות מלאות של הרצפטור לדופמין. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי התגובה לטיפול.

מנהל פורום סכיזופרניה