שינוי הבחנה פסיכיאטרית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/08/2016 | 09:21 | מאת: אבישי

שלום דר. ב2005 התאשפזתי בבית חולים פסיכיאטרי עקב הפרעת חרדה קלינית במהלך האישפוז קיבלתי 5 סוגי תרופות. כשהשתחררתי הלכתי לרופא משפחה בשביל לקבל מרשמים לתרופות.. לאחר כמה שנים ראיתי שרשום לי בהבחנות הרפואיות סכיזופרניה שכמובן שאין לי. הלכתי לרופא המשפחה והוא אמר שהוא היה חייב לרשום הבחנה מתאימה לתרופה שקיבלתי(geodon) בשביל לתת לי מרשם אז הוא רשם את ההבחנה הראשונה העולה כשרושמים את שם התרופה. כולם יודעים שבתרופות פסיכיאטריות אפשר לטפל בתרופה אחת לכמה סימפטומים. במהלך האשפוז כל פסיכיאטר שלל בברור מוחלט שאין לי סכיזופרניה. מאז אני מנסה להפטר מההבחנה הזאת ולא מצליח יצא לי ללכת לכמה עבודות בתחומים שונים שהתנאי קבלה הם גישה לתיק הרפואי ובאותן עבודות לא התקבלתי אז אני משאר שזה קשור, אפילו להוציא רשיון היה לי קשה. אני אבוד עצות מה אתם ממליצים לי לעשות? אני בתהליכי קליטה ללימודי רפואה ואני מפחד שזה יפריע לי. אני לא סובל מההפרעת חרדה כבר מ2008. אשמח מאוד לתשובה גם למייל. בתודה מראש. אבישי

כדאי לפנות לבית החולים בו אושפזת ולקבל את סיכום המחלה שבו כתובות האבחנות ושלא רשום בו סכיזופרניה. אם לא קבלת אבחנה כזו יש ללכת לרופא המשפחה ולדרוש להסיר את הרישום.

17/08/2016 | 19:42 | מאת: א

הוא טוען שאם הוא לא ירשום הוא לא יקבל אישור לרשום לו כדור אנטי-פסיכוטי.

מנהל פורום סכיזופרניה