טיפול בנזעי חשמל בסכיזואפקטיב

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/08/2016 | 08:49 | מאת: ריקי יפה

שלום רב. בת משפחתי מאובחנת כסכיזואפקטיבית. היה לה התקף פסיכוטי אחד, לפני שנתיים. מאז היא סובלת מתסמינים שליליים, ואינה מגיבה לטיפול תרופתי, ( היא לוקחת את התרופות בצורה סדירה מאד, ואינה משתמשת בסמים.) מתי עולה האופציה של טיפול במכות חשמל, ובאיזו צורה הן מועילות? האם הן פוגעות במצב הקוגניטיבי? וכל כמה זמן מטפילים בחולה בסדרת מכות חשמל ? בתודה ריקי יפה.

14/08/2016 | 19:59 | מאת: א

מכות חשמל זה לא טיפול זו התעללות. למה את מוציאה את התסכול שלך מהחיים על בת משפחתך? אם את סובלת קחי את עצמך לטיפול במכות חשמל, לפי מה שאת טוענת זה טיפול, אולי זה יעזור לך.

טיפול בנזעי חשמל נמצא יעיל מאוד במצבים חריפים של מאניה, פסיכוזה חריפה או דיכאון חריף. לא ברור מנגנון הפעולה. לא הוכח שטיפול בנזעי חשמל יעיל לסימנים שליליים. קיימת פגיעה בזיכרון לטווח קצר בזמן הטיפול ולעתים בחודשים לאחר מכן.

מנהל פורום סכיזופרניה