אביליפיי ואריפליי לחולה במאובחן בסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/08/2016 | 14:00 | מאת: ליאו

שלום רב, 1. האם ייתכן שהרגשתי את האריפליי תוך יום ואילו את האביליפיי אינני מרגיש זה היום הרביעי? 2. תוך כמה זמן מנטילת התרופה אני יכול לצפות להטבה? אני נוטל כרגע 7.5 מ"ג של אביליפיי מזה 4 ימים ולא חש דבר. מאובחן כסכיזופרן פרנואידי טרי.

1. אריפליי הוא תרופה גנרית של אביליפיי, שתי התרופות מכילות אריפיפרזול. מה ששונה בתרופות גנריות הוא לא החומר הפעיל אלא החומרים מסביב שיכולים להשפיע על הספיגה. 2. בדרך כלל תרופות אנטיפסיכוטיות משפיעות תוך כשבועיים. אריפיפרזול מומלץ להתחיל במינון נמוך ולעלות כדי להימנע מתופעת לוואי של אקטיזיה ולכן ההשפעה יכולה לקחת יותר זמן. כדאי לפנות לרופא המטפל ולעדכן אותו בכך אין עדיין השפעה ולהתייעץ לגבי ההמשך.

מנהל פורום סכיזופרניה