האם זה נכון שמזהים סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/08/2016 | 00:06 | מאת: הגנן מהשרון

על פי ריח הזיעה? קראתי מאמר שטוען שלסכיזופרנים יש ריח זיעה מיוחד של פירות מתוקים בשלים. האם זה נכון?

בשנות השישים היתה תאוריה שיש ריח ייחודי למי שחולה בסכיזופרניה, הטענה הזו לא הוכחה ולא נמצא חומר מסויים שנמצא רק בזיעה של אנשים עם סכיזופרניה. החומר שנמצא בזיעה במחקר המקורי trans-3-methyl-2-hexenoic acid (TMHA) הוא חומר שנמצא בזיעה של רוב האנשים ממוצא לבן ואסיאתי. מה שיכול לגרום לריח הוא לא המחלה עצמה אלא חוסר שמירה על הגייינה.

מנהל פורום סכיזופרניה