ריספרדל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/08/2016 | 16:13 | מאת: אביבית

שלום וברכה. רציתי לדעת: 1. האם יכול להיות שבגיל 20 הריספרדל תגרום לי לבחילות ואילו בגיל 35 תגרום לי לעצירות? (האם יכול להיות שבכל גיל תרופה משפיעה בצורה שונה?) 2. ידוע לי כי הסרוקסט מגבירה את השפעת הריספרדל. במידה והפרולקטין הגבוה שיוצר אצלי הריספרדל לא סימפטומטי (אין הפסקת ווסת וכ'ו) - האם הסרוקסט כן יכול לגרום לסימנים בגוף משום שמגביר השפעת ריספרדל? ואילו כן היה הפרולקטין אצלי יוצר סימפטומים גופניים- כיצד היה הסרוקסט תורם לכך? בתודה על העזרה ושבת שלום, אביבית.

1. לא שכיח, אבל ריספרדל יכול לגרום לבחילה, בדרך כלל בהתחלת הטיפול, לרוב תופעת לוואי קלה וחולפת. בדרך כלל אם תרופה גורמת לתופעת לוואי היא מופיעה בהתחלת הטיפול. אם הופיע עצירות חדשה כדאי לפנות לרופא המשפחה לבירור. 2. סרוקסט מעלה את רמת הריספרדל בדם. אם הפרולקטין היה סימפטומטי היית שמה לב להפסקת ווסת או להפרשת חלב.

מנהל פורום סכיזופרניה