שאלה בינתחומית תרופתית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/08/2016 | 10:58 | מאת: נימרוד

שלום דוקטור, למי שיש איפיון ביפולרי במחזורים מהירים, ימים או שבועות, הבנתי שהטיפול התרופתי הכבד המתמשך אינו אפקטיבי, האם טיפול סימפטומטי יעיל יותר באמצעות מינון מסוים שתרופות הרגעתית מתחום הסכיזופרניה כמו רספרידל במצב התעוררות מאנית? בלי לגעת בדכאון עם כל תרופה שמעלה סרטונין, שזה למעשה דחיפה למצב מאני שוב? כמו כן, האם התרופה ליריקה במינון נמיוך יכולה לעזור במקום ארגענים פשוטים כמו לוריואן? יש איזה שילוב נוסף שאפשרי לריסון ההתעוררות המאנית. אציין שזה לא מצב חמור בפועל מבחינה התפרצות ועוצמה במעשים, אבל זה בעיקר מפריע שזה מורגש בזמן אמיתי. שזה יתרון בפני עצמו. ולא אחרי שכבר זה יוצא משליטה. תודה

אין אפשרות לתת ייעוץ תרופתי ללא בדיקה. אם אתה מרגיש לא מאוזן כדאי לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ לגבי הטיפול התרופתי. גם מחזורים מהירים יכולים להגיב למייצבי מצב רוח. ליריקה היא תרופה שמאושרת בהתוויה של כאב נוירולוגי ופרכוסים. אמנם יש לה תופעת לוואי לא רצויה של טשטוש אבל אינו טיפול למאניה או להרגעה.

מנהל פורום סכיזופרניה