ריספרידל התלות בו והשפעותיו

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/07/2016 | 15:16 | מאת: ערן

היי יש לי סכיזופרניה, אני מטופל ברספרידל כבר 6 שנים, 3 מ"ג וזה הכדור היחידי שנוטל. יוצא לפעמים שאני שוכח ליטול כדור יום אחד וכבר מבחין שמשהו במצב הרוח משתנה ואולי עוד דברים. אני הייתי משוכנע שהרספרידל מונע רק את הסימנים החיוביים ובגלל זה התחלתי לקחת אותו. אולי תרחיבי לי את האופקים, ותגידי לי על מה עוד הוא משפיע, שאדע עד כמה אני תלוי בו( לא אפסיק לקחת בכל מקרה)

ההשפעה העיקרי של ריספרדל היא אנטי פסיכוטית דרך השפעה על דופמין, כלומר משפיע על הסימנים החיוביים, אבל החומר משפיע על עוד קולטנים של מעבירים עצביים (נוירוטרנסמיטורים) כמו סרוטונין ואלפא-אדרנרגים. חוץ מזה, כאשר יש פחדים בדרך כלל מצב הרוח לא טוב.

מנהל פורום סכיזופרניה