לפונקס וריספרדל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/07/2016 | 12:29 | מאת: שירה

שלום רב. 1.בעברי נטלתי לפונקס שגרם לי לפרכוסים ולפגיעה בתאי הדם הלבנים. מאז החליפו לי הרבה תרופות שלא עזרו לי. האם ניתן לחזור ללפונקס למרות כל הנזק שגרם? (כתוב בעלון לצרכן של הלפונקס שיש מקרים שחוזרים ללפונקס פעם נוספת). יש לציין שרמת הלויקוציטים כשהופסקה לי הלפונקס הייתה 3 בספירת דם וגם הרגשתי מאוד רע מבחינה גופנית. יש לציין גם כי אני נוטלת בגלל האפילפסיה שנגרמה לי 750 מ"ג דפלפט כרונו עד היום בהוראת נוירולוגית. 2. מהו המינון המקסימלי של התרופה ריספרדל? במקומות מסויימים כתוב ש-6 מ"ג ובמקום אחר רשום ש-16 מ"ג. מה נכון מביניהם? בתודה מראש על העזרה ושבת שלום, שירה.

יש מקרים בהן ניסו לחזור לטיפול בלפונקס למרות ירידה בספירת הדם, בכל מקרה יש צורך בייעוץ של המטולוג ונוירולוג בגלל האפילפסיה, ולמרות שכיום מותר להתחיל טיפול בלפונקס במרפאה ואין צורך באשפוז, אתגר מחדש בלפונקס כדאי לעשות באשפוז. המינון הממוצע של ריספרדל הוא בין 8-6 מ"ג, לא נמצא במחקרים שיפור בסימפטומים כשעולים מעבר ל-6 מ"ג, המינון המקסימלי שנבדק במחקרים הוא 16 מ"ג.

מנהל פורום סכיזופרניה