השתלת תאי גזע לחולה סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/07/2016 | 23:24 | מאת: ניסן

האם יש מדינה בה ניתן להשתיל תאי גזע לחולה סכיזופרניה שעמיד לתרופות. והאם יש שיטה להחדיר תרופות אנטיפסיכוטיות דרך מחסום דם מוח. מה הסיכויים להצלחה בטיפול בנזעי חשמל לחולה סכיזופרניה.

השתלה של תאי גזע יעילה במחלות שהגורם להן הוא פגם בגן בודד, ולא במחלות מרובות גורמים וגנים כמו סכיזופרניה, לכן זה אינו טיפול מקובל למחלה זו. תרופות אנטיפסיכוטיות חודרות את מחסום הדם-מוח, אחרת הן לא היו משפיעות. אי אפשר לדעת מראש את היעילות של טיפול מאחר וההשפעה היא אישית, טיפול בנזעי חשמל נמצא יעיל בתסמינים חיוביים של סכיזופרניה לטווח קצר ולכן יש לשלב אותו בטיפול בתרופות.

מנהל פורום סכיזופרניה