עדות משפטית של חולה נפש

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/07/2016 | 12:30 | מאת: יוגב

שלום עדות משפטית של חולה נפש-האם מפורשת לרוב כשטות חולנית ושקרית? האם חולה נפש יכול בכלל להתגונן או שהוא חסר אונים מול המערכת המשפטית?

רוב האנשים עם הפרעות נפשיות מסוגלים לדאוג לעצמם ולא זקוקים לאפוטרופוס, ובוודאי שיש להם זכות להשמיע את קולם בבית משפט. מטרת מינוי אפוטרופוס היא להגן ולדאוג לצרכים של אדם חסוי ולא להגביל אותו. רק אדם שהינו פסול דין אינו יכול לעשות פעולות משפטיות, לא כל אדם חסוי הוא פסול דין, צריך להוכיח את פסלותו המשפטית במיוחד.

מנהל פורום סכיזופרניה