סכיזופרניה ודליפת שתן וסחרחורות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/06/2016 | 15:28 | מאת: adi

שלום, אני בת 44. סובלת מצעירותי מהיפותירוהידיזם (נוטלת יותירוקס 100 6 פעמים בשבוע ו-150 פעם בשבוע). ב-10 השנים האחרונות נוטלת ריספרידל לסכיזופניה (1 מ"ג ביום), פנצילמין לוילסון 250 מג (3 חפעמים ביום), גלוקומין לסוכרת (0.5 כדור 3 פעמים ביום 850 מג), פרולול 10 מג (פעם ביום) ויפקס 37.5 מג (פעם ביום) תוסף ברזל (אחת מתופעות הלוואי של התרופה לוילסון היא אנמיה ) תוסף ויטמין B6. מזה זמן רב יש לי דליפת שתן ואי יכולת התאפקות. התופעה מתרחשת בעיקר בחורף אבל יכולה להתרחש גם בקיץ. מתהלכת עם פדים מיוחדים. אורולוג אמר לי שייתכן והרספרידל גורמת לשיתוק השלפוחית. האם אכן כך? גם לעיתים אני סובלת מסחרחורות. אין לי ירידת סוכר. הסוכר בסדר. הוצע לי לפנות (ופניתי) למרפאה אורוגניקוליוגית בבית חולים. איך אפשר לגרום לכך שתהיה תקשורת טובה ומיטבית בין האורולוג והפסיכיאטר שלי ושאני אקבל את הטיפול המיטבי? עדי

כדאי לבקש מהמרפאה האורוגניקולוגית מכתב על מצבך, האם הם חושבים שהסיבה היא ריספרדל, ואז לגשת לפסיכיאטר ולדון איתו על הטיפול התרופתי. תוארו מקרים בודדים של דליפת שתן במבוגרים עם ריספרדל, בדרך כלל תופעת הלוואי מופיעה עם תחילת הטיפול ולא אחרי 10 שנים. מאחר ויש לך סיבות נוספות לדליפת שתן כדאי לברר מה הסיבה לפני שמחליפים טיפול שמנע התקפים.

03/07/2016 | 09:02 | מאת: ל

שנים עד שלא החליפו טיפול מסיבה אחרת והפסיק

מנהל פורום סכיזופרניה