איך עוזרים כשהחולה לא רוצה עזרה ומאיים שיתאבד

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/06/2016 | 15:25 | מאת: ר

שלום יש לי בן בן 32 כבר 8 שנים יוצא מהבית רק לעבודה אין לו חיי חברה הוא עובד אוכל וישן הוא חושב שרודפים אחריו שרוצים לעשות לו משהו רע הוא השמין הרבה ומזניח את עצמו הוא מדבר שטויות שלא קשורות למציאות והוא מאד עצבני ומאיים להתאבד . עכשיו הוא רוצה גם להפסיק לעבוד ואומר שאם ימשיך לעבוד במקום שהוא עובד כבר הרבה שנים הוא יתאבד הוא נהיה מאד תוקפני ומפחיד וכל רגע משנה את חשיבתו . אני כאמא רואה שיש לו בעיה נפשית חמורה שמשפיעה על כל אנשי הבית אחין ואחיותיו. אבל הוא לא מוכן ללכת לטיפול ולשיחות עם פסיכאטר ומאיים שאם לא נעזוב אותו ולא נעשה כרצונו הוא יפגע בנו ובעצמו . ואני מפחדת שגם אם לא ילך הוא יכול לפגוע בנו ובעצמו . מה עושים ????? איך עוזרים לו ולנו ????? איך מתנהגים איתו ? אנא תעזרו לי דחוףףףףףףף

אם אדם מסכן את עצמו או את הסובבים אותו, כמו במקרה שתיארת שבו בנך מסכן את עצמו, אפשר לכפות עליו טיפול פסיכיאטרי. יש להביא אותו למיון ואם הוא מסרב לבוא צריך לפנות לפסיכיאטר המחוזי או לגורם טיפולי שמכיר אותו (עובד סוציאלי, רופא משפחה) כדי שיפנה בעצמו לפסיכיאטר המחוזי. אם הוא מאיים עליכם צריך להזמין משטרה, לרוב כששוטרים רואים שמדובר באדם עם בעיה נפשית הם מביאים אותו למיון ולא לתחנת משטרה.

מנהל פורום סכיזופרניה