שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/06/2016 | 21:44 | מאת: שרית

שלום רב, אני יוצאת עם מישהו ולאמו יש סכיזופרניה. רציתי לשאול מה השכיחות להתפתחות המחלה אצל נכדים של חולה?

22/06/2016 | 13:56 | מאת: שרית

ושאלות נוספות- הוא בשנות ה20 לחייו, האם ישנה סבירות שהמחלה תפרוץ גם אצלו? האם יש הבדל בין סוגי הסכיזופרניה השונים לבין שכיחות המחלה אצל הילדים/נכדים? כיצד להתכונן לפגישה עם האם? האם יש דברים חשובים לדעת לפני?

לנכדים של אדם שחלה בסכיזופרניה יש סיכוי של כ-5% לחלות לעומת 1% באוכלוסיה הכללית. גיל הפריצה השכיח של המחלה הוא בסוף שנות העשרה ותחילת שנות העשרים, הסיכוי לפריצה של מחהל יורד ככל שהגיל עולה. החלוקה לסוגים של סכיזופרניה היא לא מוחלטת (וגם בוטלה בספר הקלסיפיקציות החדש DSM-5), ולכן קשה לדעת אם יש הבדלים, גנטיקה מהווה רק כ-50% מהגורמים לפריצה של המחלה. להתכונן כמו לכל פגישה עם חמות לעתיד, כדאי לשאול את בן זוגך על אימו.

מנהל פורום סכיזופרניה