תרופות פסיכיאטריות וכניסה להיריון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/06/2016 | 12:44 | מאת: אני

שלום וברכה.. יש לי שאלה קצת מוזרה אני בן 28 ונוטל מס' תרופות פסיכיאטריות (סרוקוואל 25 מג למיקטל 100 מג ולוסטרל 100 מג) רציתי לדעת האם בעת כניסה להריון התרופות יכולות להשפיע לי על איכות הזרע והפיריון של הגבר? האם עם או בלי התרופות יש הבדל באיכות הזרע וזה יכול להשפיע על הולד בעתיד (אם הוא יהיה יותר בריא\יפה\חכם עם מומים חלילה וחס וכו' ללא נטילת התרופות בעת הכניסה להיריון עם בת הזוג..?) האם ללא התרופות יש סיכוי גדול יותר להיכנס להיריון? ונטילת התרופות מורידות את איכות הזרע? האם בעת כניסה להיריון עדיף להפסיק את הטיפול התרופתי ולחזור אליו לאחר הפריון? תודה מראש וחג שמח

תרופות נוגדות דיכאון מאוד שכיחות בשימוש והועלה הרעיון שהן משפיעות על הפריון, היו מחקרים שמצאו השפעה על איכות הזרע ועל התפקוד המיני ומחקרים שמצאו שאין השפעה, בנוסף, לדיכאון עצמו יש השפעה על רמות טסטוסטרון ועל הפוריות. לא מצאתי מחקרים מבוססים שמצאו קשר בין סרוקוול ולמיקטל וירידה בפוריות הגבר. לפני הפסקה של הטיפול מומלץ לבצע ספירת זרע ולראות אם יש בכלל בעיה, ובכל בכל מקרה לא כדאי לבצע הפסקה בטיפול התרופתי בלי להתייעץ עם הרופא המטפל.

מנהל פורום סכיזופרניה