איך אביליפיי עובד על יצוב מצב רוח

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/05/2016 | 10:41 | מאת: נוייה

לפני 6 שנים פסיכוזה אחרי היי רציני. נימשך מס חדשים. כי לא היה שיתוף פעולה תרופתי .ואז אחרי שנה של דיכאון ברמות משתנות התפשר על אישפוז יום ושם החלו אביליפיי אשר לא בלם את. הדיכאון . שוחרר על דעת. עצמו והמשיך. 15 אביליפיי הוריד ל10 ארבע שנים ואז. בפיקוח רופא כי אין פסיכוזה החליטו על יום כן יום לא פעם 10 ופעם 5 ולפקח על ההתנהגות.עברו. חודשיים והתחילה תקופה לחוצה של מבחני סמסטר ופתאום יש מסרים מתכנית טלוויזיה מסויימת שמזכירה ארועים טראומטיים אשר בזמנו גרמו לפריצת הפסיכוזה. אהבה ניכזבת. זה גרם לאישפוז עם היי. מאוד גבוהה הוחלט על ליתיום .זיפרקסה 20 ואז באישפוז יום החליטו ליתיום מסוכן ונתחיל אביליפיי שהוא גם מייצב.הגיעו ז30 אביליפיי אבל יש עדיין תנודות במצב הרוח וכן חזרו המסרים מהטלוויזיה למרות שהיתה הפסקה של חודש בזכות הליתיום.עכשיו יורדים ל10. זיפרקסה. האם יש מצב שהמסרים ייעלמו עם 30 אביליפיי ועד מתי מינון כזה גבוה? יחד עם זיפרקסה. אולי בעצם לא עוזר אבילפיי וזה יעבור ככה כמו לפני 5 שנים שנישאר רק דיכאון קל והחלפת מצב רוח.מה עושים בחורה צעירה סיימה תואר בהצטיינות ואין כמעט חברים

במצב סוער של מאניה לא תמיד הטיפול משפיע מייד, יכול להיות שהמצב יחלוף לבד בלי קשר לטיפול, ואז אפשר יהיה להוריד את המינון.

מנהל פורום סכיזופרניה