לא מעוניין לשמוע בכלללל על טיפול

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/05/2016 | 18:19 | מאת: מיואשת

לבעלי התחילו פרנויות שאני עוקבת אחריו ומנסה לשגע אותו:מתבטא בכיסוי המצלמה בנייד,בניתוק הממירים בבית,בעקירת מערכת השמע של הרכב,חושב ששולחים לו קישורים לנייד כדי לשמוע מה הוא אומר ועוד ועוד... זה כבר שנתיים ככה שום דבר לא עוזר ,כל מי שמדבר איתו הוא מבטל אותו ב:"היא רוצה שיחשבו שאני משוגע" כל משפחתי ומשפחתו מעורבים אבל אף אחד לא מצליח לשכנע אותו להיבדק. איך אני יכולה לגרום לו ללכת לבדיקה וטיפול מבלי שיבוא ממנו? אגב...אנחנו לפני גירושים כי הוא"לא מעוניין להמשיך לחיות עם האויב"

אפשר לנסות לבקש ממשהו שהוא סומך עליו לדבר איתו, לשאול אם יש משהו שמפריע לו שהוא רוצה בשבילו עזרה כמו קושי בשינה או חרדות, וללכת איתו לבדיקה. רק אם יש סיכון לעצמו או לסובבים אותו אפשר לכפות עליו טיפול פסיכיאטרי.

מנהל פורום סכיזופרניה