סכיזואפקטיב וכל מה שמסביב

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/04/2016 | 22:58 | מאת: דוד

שלום רב רציתי לדעת איזה טיפול צריך בשביל לטפל בסכיזואפקטיב(איזה הוא הכי יעיל)? והאם המינון של האנטיפסיכוטי בסכיזואפקטיב הוא פחות מבסכיזופרניה?(כי הבנתי שהמחלה היא פחות חמורה מסכיזופרניה), האם כל התרופות האנטיפסיכוטיות מתאימות לטפל בסכיזואפקטיב? והאם קספליון ספציפית מתאימה לטפל בסכיזואפקטיב ?או בסכיזופרניה קלאסית..?

אין תרופה אנטיפסיכוטיות שנחשבת יעילה יותר בהפרעה מסויימת. המינון ניתן לפי המצב הקליני, יש אנשים שמסתדרים עם מינון נמוך ויש אנשים שצריכים מינון יותר גבוה, לא בהכרח לפי האבחנה. סטטיסטית יש פחות סימנים שליליים ותפקוד יותר גבוה אצל אנשים עם הפרעה סכיזואפקטיבית. קספליון מאושרת לשימוש כטיפול לסכיזופרניה והפרעה סכיזואפקטיבית ויעילה בשתיהן.

מנהל פורום סכיזופרניה