התייעות גנטית לפני הריון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/04/2016 | 13:57 | מאת: אלינה

היי, אבי היה חולה סכיזופרניה, אני ובעלי מתכוונים להכנס להריון, ואני מעוניינת לדעת אילו בדיקות מומלץ לעשות לפני כדיי לאבחן? תודה מראש אלינה

עדיין אין בדיקות גנטיות שמסוגלות לגלות סיכון לחלות בסכיזופרניה. לסכיזופרניה יש מרכיב גנטי אבל לא של גן בודד שאפשר לזהות, היא מחלה עם גורמים רבים, רק חלק מהן גנטיים. בכל מקרה מדובר בסיכוי נמוך, לנכדים של אדם שחלה בסכיזופרניה יש סיכוי של 4% לחלות לעומת 1% באוכלוסיה הכללית.

מנהל פורום סכיזופרניה