2 מילים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/04/2016 | 07:53 | מאת: שגיא

מה זה שיפוט לקוי ובוחן מציאות

20/04/2016 | 21:21 | מאת: א

שיפוט לקוי זה אומר שהשיפוט שלך שונה מזה של הפסיכיאטר, בוחן מציאות לקוי זה שאתה לא רואה את המציאות כפי שהפסיכיאטר רואה אותה. כלומר, אם אתה חושב אחרת או דעתך שונה מזו של הפסיכיאטר אז הוא מתחיל לאבחן בך כל מיני מחלות...זו מערכת השיפוט של המדינה לצערי.

בוחן מציאות היא היכולת של אדם לתפוס בצורה מדויקת את המציאות מסביבו. אם אדם לא מצליח להבחין בין המציאות החיצונית למציאות הפנימית שלו,לדוגמא, בגלל תחושה פנימית שלו בטוח שאנשים מסביבו רוצים לפגוע בו, שומע קול שלא נשמע במציאות, אומרים שבוחן המציאות שלו לקוי. שיפוט הוא היכולת לקלוט מידע בצורה מדויקת, לעבד אותו ולהשתמש בו בצורה נכונה או תואמת ומקובלת חברתית.

מנהל פורום סכיזופרניה