שאלה בנוגע לטכנולוגיה חדשה שקראתי עליה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/04/2016 | 18:20 | מאת: אריאל

דר שלום, אחי התאום מאובחן כחולה סכיזופרניה , ההתקף הראשון פרץ כמו לרוב החולים בתקופת הצבא לפני כ 5 שנים. תמיד לאחר שחרור מביח מגיע שלב שאחי מפסיק את הטיפול התרופתי בטענה כי הוא בריא או שטוען שנמאס לו כבר מכל מיני סיבות ולאחר כ 10 חודשים בערך מקבל שוב התקף פסיכוטי ואנו נאלצים לאשפז אותו שוב. ראיתי כתבה בערוץ 10 על תוכנה פורצת דרך לעריכת גנים שנקראת קריספר, באנגלית: crispr וקראתי באינטרנט, גם באנגלית וגם בעברית שעושים ניסויים בתוכנה זאת בסכיזופרניה וממשלת ארהב השקיעה בתוכנה כבר 160,000,000 דולר. רציתי לשאול, האם שמעת על התוכנה ומה את חושבת עליה? האם יש סיכוי שבעתיד הלא רחוק תביא מזור למחלות נפשיות? ולמה באף גוף/אוניברסיטה/ביח בארץ לא חוקרים את המחלה באמצעות תוכנה זו?? תודה. קישור לפרק בו מסבירים על הקריספר: http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1164042

CRISPR- clustered regularly interspaced short palindromic repeats היא שיטה בהנדסה גנטית, זו יכולה להיות שיטה טובה לטיפול במחלות שגורם להן גן אחד, כי אפשר לשנות את הגן. סכיזופרניה היא מחלה רבת-גורמים, וגם הגורמים הגנטיים שלה הם מורכבים מאוד וכוללים הרבה גנים, כך שאין גן אחד שאפשר לתקן ולהעלים את המחלה.

מנהל פורום סכיזופרניה