אביליפיי מנגנון פעולה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/04/2016 | 15:13 | מאת: דוד

שלום אשמח לשמוע את התרופה אבליפיי כמה שיותר פרטים.. בויקיפדיה כתוב שהיא גם מעלה דופמין וגם מורידה האם זה נכון? והאם בעקבות כך היא מטפלת גם בתסמינים השלייליים של המחלה וגם עוזרת לשיפור הקוגניציה במח? והאם אצל הסכיזופרנים יש חלק במח שנפגע בעקבות ההתקפים עם ירידה בדופמין שהתרופות הפסיכאטריות לא מטפלות בו? והאם האריפליי(אבליליפיי) עובד על כל האזורים של המח ?ולא רק בחלק אחד של המח כמו התרופות הפסיכאטריות הנוכחיות תודה ויום טוב

אריפיפרזול הוא אגוניסט חלקי לרצפטור לדופמין, כלומר נקשר לרצפטור אבל מפעיל אותו בעצמה פחותה מדופמין. המשמעות של זה היא שבאזור שבו יש הרבה דופמין הוא פועל כחוסם דופמין כי הוא מתחרה עם דופמין על הרצפטור, באזור שיש בו מיעוט דופמין הוא יוצר פעילות דופנמינרגית. התרופות האנטי פסיכוטיות נספגות ועוברות את מחסום הדם-מוח ומשפיעות על כל האזורים במוח בהם יש רצפטורים לדופמין. בגלל ההשפעה השונה שלו אריפיפרזול גורם פחות לתופעות לוואי אקסטרפירמידליות (רעד, נוקשות שרירים וכו') וגם פחות לעליה בפרולקטין מתרופות אנטיפסיכוטיות שהן רק חוסמות דופמין, אבל אין הוכחה מובהקת שהוא מטפל בסימנים שליליים יותר טוב מתרופות אחרות.

מנהל פורום סכיזופרניה