פסיכוזה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/04/2016 | 22:10 | מאת: שימרית

שלום רב. אני בת 35 וחולה בסכיזופרניה פרנואידית מגיל 17. כמו כן, לוקה באפילפסיה שנגרמה לי ממינון גבוה של התרופה לפונקס בעבר. נוטלת 25 מ"ג זיפרקסה, 150 מ"ג ויאפקס ו-750 מ"ג דפלפט כרונו לאפילפסיה. סובלת בעיקר מהתסמינים השליליים של המחלה. ברצוני לדעת האם מחייב וצפוי לי ללקות בפסיכוזה לאחר לידה עקב היותי חולה בסכיזופרניה במידה ואהיה בהריון בעתיד? ידיעה זו מציקה לי מאוד משום שמאוד חשוב לי להיות אמא בעתיד ואני כמובן רוצה להמנע מפסיכוזה שתהרוס את חיי. בתודה רבה על העזרה, שימרית.

הריון, לידה ואימהות הם שינויים משמעותיים גופנית ונפשית ויכולים להוות גורמי דחק לכל אשה, גורמי דחק יכולים להביא להחמרה או להתפרצות של מחלה אבל אין חובה כזו. כדאי לדאוג שתהיה לך תמיכה משפחתית וחברתית, כדי להקל עליך, וגם מעקב יותר צמוד של הרופא המטפל. גם אם יש החמרה במצב אפשר לקבל טיפול בזמן ההריון ואחרי הלידה, לא בהכרח פסיכוזה הורסת חיים. לפני כניסה להריון יש להתייעץ עם מכון טרטולוגי לגבי התרופות שאת נוטלת.

מנהל פורום סכיזופרניה