רספירדל תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/03/2016 | 18:28 | מאת: איריס

שלום, אימי בת 74 סובלת מסכיזופרניה פרנואידית כבר שנים רבות, מסרבת לקבל טיפול, ולאחרונה חלה החמרה במצבה. היא חשדנית, אלימה, לא נעימה, לא היגיינית, ולא נותנת אפשרות לשום פתרון (לדבריה כולנו מנסים להרוג אותה).אציין שברגעי השפיות מדובר באישה מקסימה ומשכילה. בעקבות תלונה במשטרה הוא אושפזה לפני חצי שנה במחלקה הגריאטרית באברבאנל. היא קיבלה שם ריספרדל וחל שיפור ניכר מאוד במצבה. היא התחננה לחזור הביתה והבטיחה שתמשיך בטיפול בבית. הריספרדל (1 מ"ג) מייצר לה תופעת לוואי של אנחות וקולות מוזרים, והדבר גורם לכך שהיא מפסיקה את הטיפול בתרופה. האם יש תרופה חלופית? מישהו יכול לעזור לנו במקרה הקשה הזה? שכן אני אחי ואחותי סובלים מאוד, רק רוצים הקלה במצב ולא מוצאים פתרון. הלכתי לפסיכאטר פרטי שנתן לה תרופה שונה אבל היא זרקה אותה.

יש הרבה תרופות אנטיפסיכוטיות, נסו לשכנע אותה יחד עם הרופא כן לנסות את התרופה, אם מגיע שוב מצב שבו יש סכנה לחייה או לסובבים אותה יש לפנות לפסיכיאטר המחוזי או למשטרה.

28/03/2016 | 20:09 | מאת: א

???

מנהל פורום סכיזופרניה