מחלה נרכשת או תורשה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/03/2016 | 10:03 | מאת: ריטה

שלום ד"ר פליישמן, אחות של בעלי חולה בסכיזופרניה(לא ידוע על מקרים נוספים במשפחה)ובנוסף מניה דיפרסיה. מה סיכוי שילדיי יחלו? יש תרופות שיכול להיות טריגר להתפרצות המחלות? ממה להיזהר? איך להימנע?

הסיכוי לפתח סכיזופרניה באוכלוסיה הכללית הוא 1%, הסיכוי של מי שדודתו חלתה בסכיזופרניה לפתח מחלה הוא 4%. שימוש בסמים גורמי הזיות (קנאביס, אמפטמינים, LSD וכו') או בתרופות המכילות אמפטמינים או מתאמפתמינים (תרופות להפרעות קשב וריכוז כמו ריטלין) יכול להעלות את הסיכון לפסיכוזה. הרבה ארועים יכולים להוות טריגר, אי אפשר להימנע מהכל, גדילה בסביבה יציבה ותומכת מורידה את הסיכון.

מנהל פורום סכיזופרניה