סכיזופרניה במשפחה של שני בני הזוג

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/03/2016 | 07:26 | מאת: מיכאלה

שלום רב, במשפחתי אמי חולת סכיזופרניה ובמשפחת בעלי הדוד חולה סכיזופרניה (אחד של אמא של בעלי) מה האחוז שהילדים המשותפים שלנו יחלו במחלה? האם יש בדיקות גנטיות שניתן לבצע לפני כניסה להריון? היכן ניתן לקרוא חומר בנושא, נשמח ללינקים אם אפשרי. תודה רבה, שבוע טוב.

הסיכוי לפתח סכיזופרניה באוכלוסיה הכללית הוא 1%, לנכד של סבתא עם סכיזופרניה יש סיכוי של 5% לפתח את המחלה, קרוב משפחה מדרגה שלישית של אדם שחולה בסכיזופרניה יש סיכוי של 2%. קשה לחשב במדויק את הסיכוי המצטבר אבל הוא מעט יותר גבוה מחיבור של שני הסיכויים. אין עדיין בדיקה גנטית להימצאות סכיזופרניה בגלל שהמחלה היא רבת גורמים ואין גן אחד שגורם לה.

מנהל פורום סכיזופרניה