סרוקוול

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/02/2016 | 18:36 | מאת: אביבית

שלום רב. רציתי לדעת: 1. האם הסרוקוול בהכרח מרדים וגורם לישנוניות אצל כל אחד? האם תופעת לוואי זו זמנית וחולפת או קבועה? 2. האם הסרוקוול עלול לפגוע במערכת החיסון של הגוף, לכאבי גרון, לתסמינים דמויי שפעת וירידה בלויקוציטים? בתודה מראש מאוד, אביבית.

1. התגובה לסרוקוול אישית ותלויה במינון, יש אנשים שגם מינון נמוך יגרום להם עייפות ואנשים שלא ירגישו אותה עד מינון גבוה. לרוב העייפות חולפת אחרי שהגוף מסתגל, אבל יש אנשים שממשיכים להרגיש עייפות. 2. יש תאורי מקרים בודדים על ירידה בספירת הדם הלבנה (לויקופניה) עם טיפול בסרוקוול. יש צורך לבצע ספירת דם מספר פעמים בתחילת הטיפול בעיקר אצל אנשים שהגיבו לתרופה אחרת בלויקופניה או באנשים שמראש יש להם ספירה לבנה נמוכה.

מנהל פורום סכיזופרניה