אבחנה f 20 -----------------------------------

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/02/2016 | 11:40 | מאת: כנרת

שלום רב, אחי לא מזמן התחיל להיפגש עם בחורה בת 23 שאושפזה לפני שנתיים בבאר יעקב. היום היא נוטלת כדורים ומנהלת אורח חיים נורמלי לחלוטין. ע"פ מסמך שהציגה בפני אחי היא אובחנה ב: ב F20. הרבה אנשים המליצו לאחי לנתק את הקשר. השאלה שלי היא האם ניתן לצאת מזה? האם זה דבר שיכול להתפרץ שוב?

20/02/2016 | 15:10 | מאת: adi

אבל, מחלת נפש היא כמו כל מחלה אחרת. לפי המעט שאני מבינה, אז היא מודעת למצבה. אדם יכול להיות בריא עכשיו, ובעוד רגע להיות חולה במשהו. אף אחד לא יודע מה טומן העתיד בחובו. היא מנהלת אורח חיים נורמטיבי עם הכדורים וזה מה שחשוב!

20F הוא הקוד במדריך ה-ICD לסכיזופרניה. סכיזופרניה היא מחלה כרונית המתבטאת בהתקפים פסיכוטים וליקוי אפקטיבי, קוגניטיבי או תפקודי. אפשר למנוע התקפים ע"י טיפול תרופתי, ואפשר לחיות חיים מלאים עם המחלה. אם לאחיך יש שאלות לגבי המחלה הוא יכול לשאול את הפסיכיאטר המטפל בה אם תסכים שיבוא איתה לפגישה.

מנהל פורום סכיזופרניה