מצב פסיכוטי עקב גידול במוח

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/02/2016 | 14:21 | מאת: יעל

אני לא בטוחה אם זה הפורום המתאים אך מאחר והנכם רופאים פסיכאטרים אשמח לקבל עצתכם בנושא. אמי בת 64,ביום רביעי האחרון הבאנו את אמי למיון פסיכיאטרי רמב"ם בהליך כפוי,לאחר שרופא פסיכיאטר בכיר שהזמנו לביקור בית באופן פרטי, אבחן שהיא נתונה במצב פסיכוטי פעיל וצריכה להיות מאושפזת במחלקה סגורה. לאמי מחשבות שווא רבות והתפרצויות אלימות וקשות שהחמירו לאורך השנים. מאחר ולאמי לא היה מעולם רקע פסיכאטרי החליטו לבצע ברמב"ם c.t וגילו גידול בגודל 2.5 ס"מ - מנינגיומה. לדברי הנוירולוגים זה הגורם למצבה הנפשי של אמי. טרם אבחון הגידול רצו הפסיכיאטרים לאשפזה בבריאות הנפש אך לאחר אבחון הגידול החליטו לשחררה עם מרשם לתרופות אנטיפסיכוטיות (סרוקוואל). קצת התקשתי לקבל את החחלטה של הרופאים מאחר ואמי עדיין מסוכנת..הייתי מצפה שיאשפזו אותה לכל הפחות במחלקה נוירולוגית היות ואמי לא כל כך מראה נכונות ליטול את התרופות. כרגע היא בבית ולדברי אחותי (אני לא יכולה להיות בבית כי אני חלק ממחשבות השווא שלה והיא הייתה אלימה מאוד כלפיי ופגעה בי פיזית מס' רב של פעמים) היא נמצאת בסערת רגשות. התפרצויות בכי,לעיתים אלימות..מרגישה ש"בגדנו בה" בכך שהזמנו פסיכיאטר. אנחנו מנסים להסביר לה שעשינו זאת לטובתה אך ללא הועיל. רצינו לדעת מה אנחנו יכולים לעשות עבורה בשלב זה כדי לעזור לה..אנחנו מרגישים שאנחנו "מדברים לקיר". בנוסף רציתי לשאול לאור נסיונכם האם לאחר השפעת התרופות היא תחזור למציאות? ואולי אפילו תסלח לנו? אנחנו מאוד אוהבים אותה ומתוסכלים מהמצב..

אם המצב הפסיכוטי נגרם ממנינגיומה הטיפול הוא תרופות אנטיפסיכוטיות והמשך טיפול במנינגיומה לפי המלצת הנוירוכירורגים כדי לטפל בגורם. ברוב המקרים התרופות יעילות כנגד מחשבות השווא ואחרי "חזרה למציאות" היא יכולה להבין מה קרה ולמה הבאתם אותה לאשפוז. אם היא לא לוקחת את הטיפול התרופתי והמצב ממשיך הביאו אותה שוב לבית החולים. גם אם המצב הפסיכוטי הוא משני לבעיה גופנית אפשר לתת את הטיפול בכפיה אם יש סכנה לחייה או לחיי הסובבים אותה.

מנהל פורום סכיזופרניה