מה משמעות האבחנה הבאה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/02/2016 | 12:29 | מאת: אלמונית

מה זה קוד מחלה סכיזופרניה F20.0 ? 1) האם המשמעות זה סכיזופרניה פרנואידית? 2) האם סכיזופרניה F20.0 מעיד בהכרח כי קיימים הלוצנציות, מחשבות שווא, מחשבות חודרניות? תודה

קודי F הם קודים של מדריך הסיווג ICD המיודעים להפרעות נפשיות והתנהגותיות. 1. כן, F20.0 מתייחס לסכיזופרניה פרנואידית. 2. לא, אפשר לאבחן סכיזופרניה גם אם יש רק מחשבות שווא. מחשבות חודרניות הן לא תסמין של פסיכוזה. בדרך כלל בסכיזופרניה פרנואידית אין הזיות.

מנהל פורום סכיזופרניה