תורשה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

18/01/2016 | 12:05 | מאת: ספיר

שלום רב, אבא של בן זוג שלי חולה בסכיזופרניה שהתפרצה עקב מות אימו. לא ידוע על מקרה נוסף במשפחה. השאלה שלי האם זה יכול להיות תורשתי כלפי הילדים/ הנכדים שלו. זה מהווה שיקול מבחינתי לגבי המשך מערכת היחסים , האם יש סיכון?. אשמח לעזרה להבין יותר תודה רבה!

הסיכוי לפתח סכיזופרניה הוא 1% לכל אדם באוכלוסיה הכללית, לנכד או נכדה של סבא עם סכיזופרניה יש סיכון של 5% לפתח סכיזופרניה, יש עליה בסיכון אבל הוא עדיין נמוך.

09/02/2016 | 14:08 | מאת: ריטה

שלום, שאלה על אותו בסיס.. אחות של בעלי חולה בסכיזופרניה(לא ידוע על מקרים נוספים במשפחה). מה סיכוי שילדיי יחלו?

מנהל פורום סכיזופרניה