סרוטונין ודכדוך

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/01/2016 | 20:53 | מאת: שירה

שלום רב. אני חולה בסכיזופרניה פרנואידית. נטלתי 25 מ"ג זיפרקסה, 30 מ"ג סרוקסט, 750 מ"ג דפלפט כרונו (לאפילפסיה) ו-50 מ"ג סרוקוול xr והשילוב גרם לי לדכדוך, כשירדתי ל-20 מ"ג סרוקסט- הדכדוך נעלם. הרוקחת אמרה לי שלעיתים הרבה תרופות שמעלות סרוטונין יכולות לגרום לסינדרום סרוטונין שעלול להוביל לדיכאון מג'ורי- האם זה נכון וזה למעשה מה שקרה לי? (דרך אגב, הרופאה שלי במגמה להחליף לי את הזיפרקסה בסרוקוול xr, היא עושה זאת בהדרגה ואני לא אמורה להשאר עם 2 תרופות אנטי פסיכוטיות, זהו ההסבר לריבוי התרופות הנוכחי). בתודה מראש על העזרה, שירה.

שילוב של סרוקסט, סרוקוול וזיפרקסה במינונים גבוהים יכול להביא לתסמונת סרוטונין, אבל התסמונת בדרך כלל מתאפיינת באי שקט ולא בדיכאון. תרופות מקבוצת SSRI כמו סרוקסט גורמות לירידה בחרדה בכך שהן מורידות את עצמת הרגשות, יש אנשים שחווים זאת כאפתיה, דיכאון או ניתוק רגשי.

מנהל פורום סכיזופרניה