פרנויה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/01/2016 | 08:04 | מאת: דוד לוי

אני מתעניין לגבי קרוב שחושש לפנות לייעוץ רפואי שמה יאובחן כפרנואיד . ואולי ישלל ממנו רישיון הנהיגה לרכב בעקבות אבחון הפרנויה. התופעות שיש לו . 1)קושי במתן אמון לזולת . 2) חרדות לעיתים . קשיים בשינה . פגיעה בזיכרון לטווח קצר . שאלתי היא האם אבחון אדם כפרנואיד יכולה לגרום לשלילת רישיון רכב . באילו דרכים ניתן להתמודד בתופעות שהזכרתי.

התופעות שהזכרת יכולות להיות קשורות למספר מצבים נפשיים ואי אפשר לדעת מה האבחנה בלי בדיקה, אם המצב מטריד את הקרוב שלך כדאי לו לפנות לפסיכיאטר לבדיקה. פרנואיד היא לא אבחנה רשמית, אם אתה מתכוון לסכיזופרניה פרנואידית או הפרעת אישיות פרנואידית אז לא, הן לא גורמת לשלילת רישיון נהיגה, יש הרבה אנשים עם הפרעות נפשיות אלו ואחרות שנוהגים. התנהגות מסוכנת או חסרת שיפוט יכולה לגרום לשלילת הרישיון.

מנהל פורום סכיזופרניה