סכיזואפקטיב

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/01/2016 | 09:54 | מאת: ריקי יפה

שלום. אבקש להבין מה ההבדל בין סכיזופרניה, וסכיזואפקטיב. בתודה ריקי יפה

הפרעה סכיזואפקטיבית היא קיום של סכיזופרניה והפרעה דו-קוטבית ביחד. הקריטריונים לאבחנה של סכיזופרניה הם התקף פסיכוטי וליקוי תפקודי/קוגניטיבי/רגשי. הקריטריון להפרעה אפקטיבית דו-קוטבית הוא אפיזודה מאנית אחת לפחות. מאחר ומאניה יכולה להיות פסיכוטית כדי לאבחן הפרעה סכיזואפקטיבית צריך שיהיו לפחות שבועיים בהם יש מצב פסיכוטי ללא מאניה או דיכאון.

מנהל פורום סכיזופרניה