תגובות בין תרופתיות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/12/2015 | 18:36 | מאת: אביבית

שלום רב. רציתי לדעת: האם מותר לקחת זיפרקסה וסרוקוול עם ויאפקס xr (אפקסור) ואיך התרופות משפיעות האחת על השניה אם נוטלים אותם יחד? בתודה על העזרה, אביבית.

אין התוויה נגד נטילה של שתיהן יחד והן לא משפיעות על הרמה בדם אחת של השניה. לזיפרקסה ולכל התרופות מקבוצת ה-SSRI וה-SNRI (מעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין ונוראדרנלין שאליהם שייכת ויאפקס) יש השפעה על רמת סרוטונין ולכן יש עליה בסיכוי להתפתחות תסמונת סרוטונין.

מנהל פורום סכיזופרניה