שאלה לגבי מצב רמיסיה חלקית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/12/2015 | 00:31 | מאת: אוריה

אני מנסה להבין. אדם שנמצא במצב של רמיסיה חלקית ישאר כך לתמיד? או שההתקפים והמצבים הפסיכוטים עלולים לשוב? ושאלה נוספת, ברגע שאדם נמצא במצב שהוא מאמין למחשבות הלא הגיוניות של עצמו, ושומע קולות, זה נקרא מצב פסיכוטי או התקף פסיכוטי? כלומר, התקף שבעקבותיו הוא חייב להתאשפז? אני פשוט מנסה להבין האם יש מצב כזה שאדם שנמצא ברימיסיה חלקית ושומע קולות ומאמין למחשבות של עצמו, יכול להשאר ככה ולא להתאשפז במידה והוא לא מהווה נזק לעצמו ולסביבה.

כל האפשרויות יכולות לקרות, אדם יכול להישאר ברמיסיה חלקית עם תסמינים פסיכוטיים קבועים, או שהמצב יכול להחמיר, או להשתפר. במצב פסיכוטי הכוונה למצב ברגע נתון, בהתקף פסיכוטי הכוונה לתקופה שבה יש תסמינים פסיכוטיים. לא כל התקף או מצב פסיכוטי מחייב אשפוז, בדרך כלל מאשפזים רק כשיש סכנה או נזק לאדם או לסובבים אותו.

מנהל פורום סכיזופרניה