ניהול מחלה והחלמה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/12/2015 | 15:23 | מאת: חן

שלום, רציתי לדעת לגבי תוכנית ניהול מחלה והחלמה ואיך היא עוזרת למתמודדים עם סכיזופרניה תודה רבה

ניהול מחלה והחלמה (Illness Management and Recovery-IMR) היא תוכנית עזרה לאנשים המתמודדים עם תסמינים נפשיים. בתוכנית מספר אסטרטגיות שנמצאו יעילות לשיפור איכות החיים והפחתת ההשפעה של תסמינים נפשיים על מהלך החיים. היא מבוססת על מספר גישות: גישה פסיכו-חינוכית - למידה על המחלה ועל הטיפול בה. גישה קוגניטיבית התנהגותית / תוכנית מניעת הישנות - זיהוי תסמינים נפשיים והחמרה במחלה, זיהוי טריגרים חיצוניים ופנימיים להחמרה בתסמינים, מתן כלים להתמודדות עם החמרה במצב הנפשי. מיומנויות חברתיות - חיזוק התמיכה החברתית. מהות התוכנית היא להחזיר לידי האדם את השליטה על חייו, על ידי עזרה בזיהוי שאיפות ומטרות, הפרדה בין האדם לבין המחלה וחיזוק היכולת להוציא מטרות לפועל.

מנהל פורום סכיזופרניה