לפונקס

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

18/12/2015 | 14:11 | מאת: חגית

שלום רב. לפני 4 שנים הפסיקו לי את הלפונקס (רמת הלויקוציטים היתה 3 והיו לי גם פרכוסים שבגללם לוקחת דפלפט כרונו עד היום), כעת הרופאה המטפלת שוקלת שאחזור לתרופה זו משום שאף תרופה כבר לא עוזרת לי. שאלותי: 1.האם כשחוזרים ללפונקס יש שוב פעם צורך לבצע בדיקות דם למשך 18 שבועות בהתחלה ואח"כ אחת לחודש או שמספיק רק פעם בחודש? 2. מכיוון שלוקחת כרגע זיפרקסה, האם כשעוברים מזיפרקסה ללפונקס אפשר לקחת אותן במקביל (לרדת במינוני הזיפרקסה ולהעלות במינוני הלפונקס) או שצריך להפסיק את הזיפרקסה לגמרי ורק אח"כ להתחיל עם הלפונקס? בתודה מראש על העזרה, חגית.

1. כן, יש לבצע בדיקה פעם בשבוע 18 שבועות כמו בהתחלה. 2. ההחלפה נעשית בדרך כלל באופן הדרגתי, כמובן לפי ההנחיות של הרופאה שלך.

מנהל פורום סכיזופרניה