סרוקוול xr

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/12/2015 | 22:21 | מאת: שיר

שלום רב. האם יכול להיות שהתרופה סרוקוול xr תגרום לדיכאון וחוסר תיאבון? בתודה מראש, שיר.

סרוקוול בשחרור מושהה (XR) היא תרופה החוסמת קולטנים לדופמין וסרוטונין, במינון גבוה היא תרופה אנטיפסיכוטית. במינון נמוך יותר היא תרופה נוגדת דיכאון ומייצבת מצב רוח. לסרוקוול יש השפעות אנטיכולינרגיות הגורמות בדרך כלל לישנוניות ולעליה בתיאבון. שתי התופעות שתיארת לא אופייניות לטיפול בסרוקוול XR, התגובה היא אישית אבל יכולות להיות סיבות נוספות לדיכאון וחוסר תיאבון. כדאי לפנות לרופא שרשם את התרופה כדי לברר איתו למה את סובלת מדיכאון וחוסר תיאבון.

מנהל פורום סכיזופרניה