חלופה לזיפרקסה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/11/2015 | 21:05 | מאת: קובי

שלום לד"ר ענת - מאובחן כסובל מסכיזופרניה פרנואידיץ מטופל בכדור איטומין וזיפרקסה -15מג. סובל מהשמנה. פניתי לרופא כדי לעבור ללפונקס- אך הוא טוען: שיש מרכיב אובססיבי באישיותי -והלפונקס יגביר אותה. שאלתי: האם באמת הלפונקס מעלה את האובססיביות?1 וכמה מ"ג לפונקס הוא כמו ה15 מ"ג זיפרקסה?! מעריך מאוד! המון תודה.

יש תיאור של החמרה של תסמינים אובססיבים קומפולסיבים עם טיפול בלפונקס. אי אפשר לעשות השוואה ישירה בין המינונים, מינון ממוצע של זיפרקסה הוא 10 מ"ג ומינון ממוצע של לפונקס הוא 300 מ"ג, אבל ההשפעה לא זהה ולכן יכול להיות שאדם שזקוק למינון של מינון גבוה יותר של זיפרקסה לא יצטרך מינון מקסימלי של לפונקס.

05/12/2015 | 19:54 | מאת: קובי

מנהל פורום סכיזופרניה