סיכון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/11/2015 | 23:47 | מאת: aitai

שלום, רציתי לדעת אם במקרה שיש ילדה כבת עשרים לחייה במשפחה של אחד עשר אחיות שאחת מהן חולה בoכיזופרניה, האם יש סיכוי שגם האחות בת העשרים תלקה בכך וכמו כן האם יש סיכון גבוה כלפי ילדיה. והכל ניתן לבדוק לפני כן בצורה כלשהיא. תודה

לסכיזופרניה יש מרכיב גנטי, לאחים ואחיות של אנשים עם סכיזופרניה יש סיכון של של כ-9% לפתח את המחלה לעומת 1% לאוכלוסיה הכללית. הסיכוי של אחיינים לדוד או דודה עם סכיזופרניה לפתח את המחלה הוא כ-4%.

26/11/2015 | 13:39 | מאת: itai

מספר שאלות נוספות א. האם ניתן למנוע את ההתפרצות של התופעה? ב. האם ניתן לעשות אבחון לבחורה לבדוק אם יש חדש להתפרצות? ג. האם במצב המתואר לעיל הסיכון להתפרצות בבחורה לא יורד? כיוון שהיא כבר בת עשרים., ואחות בין עשרה שחוץ מאחת כולם בריאים ואף המשפחה המורחבת. אשמח למענה מפורום תודה.

מנהל פורום סכיזופרניה