כדור זיפרקסה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/11/2015 | 18:12 | מאת: שי

שלום אני בן 33 וסובל מסכיזופרניה ומקבל 15 מ"ג זיפרקסה. יש לי בגלל התרופה עצירת שתן אך תרופות אחרות שניסיתי לקבל לא עוזרות לי נגד המחלה ואפילו מחמירות אותה, כתוצאה מכך נאלצתי לחזור לקבל זיפרקסה אך עצירת שתן מאוד מפריעה לי. מה עלי לעשות?

לתרופות עם מרכיב אנטיכולינרגי יכולות להיות תופעות לוואי של עצירת שתן, בדרך כלל התופעות תלויות במינון. אם לוקחים במקביל תרופות שיש להן השפעה דומה ההשפעה מצטברת. חשוב לוודא שאין בעיה אורולוגית שלא קשורה לתרופות. אי אפשר לתת המלצה בלי בדיקה אבל כדאי לשקול עם הרופא שלך את כל האפשרויות כמו הורדת מינון או החלפת תרופה.

26/11/2015 | 13:33 | מאת: שי

מנהל פורום סכיזופרניה