שאלה לגבי מצב רמיסיה בסכיזופרניה פרנואידית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/11/2015 | 11:40 | מאת: דניאל

שלום. אחי בן 30 סובל מן המחלה , וכעת הוא בתקופת רמיסיה. אני מתבייש לשאול אותו את השאלות הללו מחשש שאני אזיק לו או אפגע בו. אשמח אם אקבל מענה פה: 1. האם בתקופה שאין התקפים אחי עדיין שומע קולות? 2. האם כשיש התקף, הוא זוכר את ההתקף ומה שעבר עליו? 3. האם בתקופת רמיסיה אחי שומע קולות עדיין? תודה

לא בהכרח לשאול את אחיך מה עבר עליו יפגע בו, יכול להיות שהחוויה היתה קשה והוא לא ירצה לדבר אליה או שהוא ישמח שאתה מתעניין. בדרך כלל הקולות חולפים אבל יש אנשים שממשיכים לשמוע קולות גם עם טיפול ולאחר שהמצב החריף חלף. בדרך כלל בעצמה נמוכה ופחות מטרידים. אם יש בלבול גדול לפעמים לא זוכרים אחר כך מה קרה. אם אדם צלול במהלך התקף פסיכוטי הוא זוכר מה קרה. לא תמיד רוצים להיזכר או לדבר על זה.

מנהל פורום סכיזופרניה