עזרה דחופה!

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/11/2015 | 03:47 | מאת: מינה שם בדוי

יש לי חברה מאוד טובה שסובלת קרוב ל-5 שנים משמיעת רעשים שזה מתבטא בכל בטריקות דלתות שמזיזים רהיטים כל היום יורדים במדרגות באעשים חסקים בלילה יודעם מתי היא הולכת לישון וגם בזמן הזה מתהלכים בחוזקה שעוקבים אחריה לכל מקום אפילו לשרותים ושפותחים לה את המים רודפים גם למקומות עבודה בה היא עובדת אפילו שעברה דירה גם לשם שנוסעים באופנועים ומרעישים בסביבתה ללא הרף מביטים בה ועוד ועוד . היא אפילו הרגישה לפעמים מצב של מחנק ואני טוענת שהיא צריכה ךראות פסיכיאטר אך לשווא היא מאמינה במה שהיא שומעת ורואה וטוענת שהיא בסדר גמור שרוצים להתנקל לה ומשחדים את הסביבה בכל מקום בו היא נמצאת אפילו את השכנים אני עובדת עצות נסיתי לפנות ללא ידיעתה לכל מיני גורמים ואמרו שאין מה לעשות אם היא לא רוצה לגשת לטיפול/אבחון .היא גם לרופא משפחה זה כמה שנים לא הלכה להבדק מחשש אנא אבקש יעוץ דחוף אין ניתן לעזור לה כי היא לא במצב רוח טוב וירידה במשקל משמעותי ואיך נתן לדעת מה התופעה הזו לקרא בשמה תודה (כל משפחתה הרימה ידיים)

את מתארת מחשבות שווא אצל חברה בלי הבנה לכך שלא מדובר במציאות. כל עוד אין סכנה לעצמה או לאחרים אי אפשר להכריח אותה להגיע לטיפול. את יכולה לנסות להבין ממנה מה החשש, למה לא לגשת לרופא, אולי תצליחי לשכנע אותה ללכת לרופא איתך.

מנהל פורום סכיזופרניה