שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/10/2015 | 02:40 | מאת: דודו

מהו המינון המקסימלי של ציפרלקס ? האם אפשר ליטול ציפרלקס 40 מ"ג בבת אחת בבוקר (שני כדורים של 20 מג בבת אחת בבוקר ) או עדיף לחלק את זה לשתי מנות לאורך היום 20 מג בבוקר ו20 מג בערב ?

המינון המקסימלי המאושר על ידי משרד הבריאות הוא 20 מ"ג ביום. אפשר עם אישור לתת מינון גבוה יותר. בדרך כלל בהפרעות חרדה יש צורך במינון גבוה יותר. אם עולים במינון בהדרגה אפשר לקחת פעם ביום. זמן מחצית החיים (הזמן בו הרמה בדם של התרופה יורדת לחצי) הוא יותר מיממה ואחרי מספר ימים הוא מגיע לרמה קבועה.

01/11/2015 | 23:36 | מאת: דודו

רופאה מקסימה

מנהל פורום סכיזופרניה