שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/10/2015 | 19:02 | מאת: שילת

בן 27 עם אבחנה של הא"ג לאחר גלישה פסיכוטית קצרצרה, ומחשבות פרנואידיות שונתה האבחנה לסכיזואפקטיב, עד עתה טופלתי ב300 מ"ג סרוקוואל XR + למיקטל כעת הרופאה ממליצה לעבור לסמאפ הניתנת פעם בשבוע, (משום שלפעמים משחק בתרופות מה שמוביל למצבים לא כל כך נעימים) קראתי על התרופה דברים ממש לא טובים. וכן שהיא מהדור הישן האם יש אלטרנטיבה אחרת? אני גם לא רוצה להיראות "זומבי" תודה על התשובה...

רוב התרופות האנטיפסיכוטיות שיש להן תכשיר ארוך טווח שייכות לדור הראשון, פרט לפליפרידון (קספליון) ואולנזפין (זיפרקסה) שהן מהדור השני. רק פנפלורידול (סמאפ) ניתנת בכדורים, כל השאר בזריקה. תופעות הלוואי תלויות במינון, ובמינון נמוך התרופות לא אמורות לגרום לעייפות. לתרופות מן הדור הראשון יש יתרון שיש להן פחות תופעות לוואי מטבוליות. אם אתה יודע שהטיפול עוזר לך יש גם את האלטרנטיבה של להקפיד על הטיפול בכדורים.

מנהל פורום סכיזופרניה