סרוקוואל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/10/2015 | 11:16 | מאת: אנונימי

שלום וברכה קבלתי סרוקוואל במינון 25 מ"ג בשביל לישון טוב רציתי לשאול מספר שאלות האם התרופה במינון הזה משפרת גם תסמינים של דיכאון? האם הגוף מפתח סבילות לישנוניות של התרופה? (ז"א התרופה לא תשפיע עליי בהקשר השינה עוד כמה זמן?) אם אני לוקח את התרופה בערב, האם בבוקר אני לא אתקשה לקום ואהיה כמו זומבי וכהה חושים וכבד בגלל התרופה למחרת? הבנתי שהתרופה נשארת רק שש שעות בדם, האם לאחר שש שעות התרופה לא תשפיע עליי והתסמינים יחזרו להופיע? האם התרופה עוזרת גם לחרדה? ואם כן אז אם לדוגמא אני לוקח אותה בלילה, אז למחרת בערב התרופה עדיין תשפיע עליי או שהיא לא תהיה כבר בדם? כמה זמן לוקח לה להשפיע על התסמינים ועל השינה? אני נוטל בנוסף 100 מ"ג למיקטל ו50 מ"ג סרנדה תודה מראש

רק סרוקוול בשחרור מושהה SEROQUEL XR מאושרת לטיפול בדיכאון, אין מחקרים טובים שמראים השפעה נוגדת דיכאון של סרוקוול בשחרור מיידי. בדרך כלל לקיחה של פעם ביום של סרוקוול בשחרור מיידי לא מביא להסתגלות בגלל זמן ההשפעה הקצר. ללקיחה יומית של סרוקוול בשחרור מושהה בדרך כלל יש הסתגלות לעייפות. בשחרור מיידי התרופה משפיעה תוך חצי שעה עד שעה, ההשפעה היא אישית וקשה לדעת באיזה מינון היא תשפיע והאם היא תגרום לך לעייפות גם למחרת.

מנהל פורום סכיזופרניה