רמוטיב

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/10/2015 | 18:00 | מאת: עמית

שלום וברכה אני נוטל סרנדה 50 מ"ג, למרות שלא אובחן לי "דיכאון קלאסי".. מה שכן יש לי מצבי רוח ירודים.. תכנים דיכאוניים.. פסימיות.. תחושת ריקנות לרוב וחוסר תקווה , חוסר ביטחון, בילבול וחוסר אמונה בעצמי, למרות שאני מתפקד (עובד לסירוגין, מנהל קשר זוגי וחברתי..) האם לדוגמא במצב שאין לי דיכאון מג'ורי התרופה רמוטיב (שהיא לדיכאון קל עד בינוני שאולי יש לי?) יכולה להועיל לי יותר מהסרנדה? או שבגלל שהסרנדה היא לדיכאון כבד, היא אמורה "לכסות" ולטפל גם בדיכאון הקל? או שזה עובד אחרת? אשמח לתשובות תודה :]

רמוטיב מכילה תמצית של הצמח St. john's wort או היפריקום, בתמצית חומרים המעכבים ספיגה חוזרת של סרוטונין, אדרנלין ודופמין בדומה לתרופות נוגדות דיכאון. אין תרופה ספציפית לדיכאון קל ולדיכאון מאג'ורי. גם בין תרופות מקבוצת ה-SSRI יכול להיות הבדל בהשפעה ותרופה אחת תעזור לאדם אחד ולא לאחר, באותה מידה רמוטיב יכולה להשפיע ולוסטרל לא, או שלוסטרל תעזור ורמוטיב לא. היעילות של SSRI במקרים של דיכאון שאינו מאג'ורי פחות טובה מאשר במקרים של דיכאון מאג'ורי. במקרים כאילו כדאי לשלב טיפול בשיחות, טיפול דינאמי או קוגניטיבי-התנהגותי.

מנהל פורום סכיזופרניה